Junioři v prvním domácím zápase sezony nestačili na Plzeň

Junioři začali utkání výborně, i když byla aktivnější Plzeň, tak šli do vedení. Hosté však ještě během první části dokonali obrat, v polovině zápasu šli navíc do dvoubrankového vedení. Mladí Berani sice dokázali dvakrát snížit, ale dva plzeňské góly v závěrečné periodě pohřbili zlínské naděje na body.
3.kolo, pá 13.9.2019, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
3:6
(1:2, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Weintritt, 34. Dobiáš, 39. Fajkus (Sebera, Dobiáš) – 12. Malák (Slanina), 20. Černák (Malát, Ženíšek), 33. Tůma (Malák, Kremláček), 37. Hollar (Adamec, Kremláček), 41. Šuhaj (Princl, Tůma), 45. Slanina. Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Kučera. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 84. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář.

Micka – Jiříček, Pánek, Staněk, Kremláček, Kovářík, Malák – Hollar, Kopic, Adamec, Šuhaj, Slanina, Čermák, Kolář, Tůma, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Princl.

Do utkání vlétli podle očekávají aktivněji hokejisté Plzně, Berani však využili první větší šanci a vedli. Hosté trefili tyč, načež se do protiútoku vydal Filip Weintritt, který v přímém souboji s brankářem Markem Mickou uspěl. Domácí však vedení moc dlouho neudrželi, ve 12. minutě vyrovnal tvrdou střelou od modré čáry Daniel Malák. Dost těžká rána navíc přišla v závěru první části, kdy Západočeši dokonali obrat, Tomáš Černák přesnou trefou využil únik.

V druhém dějství dlouho nepadl gól, což nakonec rozsekla Škoda. Střela Maláka se odrazila od zadního mantinelu k Janu Tůmovi, který zasunul kotouč do odkryté klece. O minutu později to však bylo opět jen o gól, kapitán Vojtěch Dobiáš se protlačil do úniku, který pod tlakem dokázal využít bekhendovým zakončením.

Hosté se nehodlali smířit s tím, že povedou jen o jedinou branku, takže ještě do druhé sirény přidali čtvrtou branku. Tomáš Hollar jako první našel kotouč po zákroku Michala Kořénka, kterého následně překonal šikovným obloučkem. Ševci však zase velmi rychle snížili, Sebastianu Fajkusovi v levém kruhu nabil Matěj Sebera, kotouč tak skončil u vzdálenější tyče. Po druhé přestávce tak žlutomodří stále mohli pomýšlet na body.

Hokejisté Plzně však tuto naději hned uhasili, v první minutě třetího dějství už opět vedli o dva góly. Vojtěch Šuhaj zůstal úplně sám před brankou, což po přihrávce dokázal proměnit v branku. Pak navýšil vedení ještě Jan Slanina, který přesnou střelou využil samostatný únik. Zlín se následně tlačil za dalším snížením, to ale nepřišlo, takže tři body putovali do Plzně.

Zlínští junioři tak nenavázali na předchozí vítězství s Hradcem a v tabulce se propadli až na 14. pozici. Na lepší místo však mohou zaútočit hned zítra, kdy hostí na svém ledě Karlovy Vary.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Myslím, že to bylo výborné utkání juniorské kategorie, vysoké tempo, souboje, bylo tam všechno. My jsme nedali ty šance, který jsme si v závěru vypracovali. Kluky jsem pochválil za přístup, samozřejmě tam byly drobné chyby, které jsou vždycky, ale pro nás je ten výsledek trošku příkrej, ale to se nedá nic dělat. Zítra máme další zápas a věříme, že budeme úspěšnější.